Do You Work The Evening

Do You Work The Evening

You....(do) the work righ now​

1. You....(do) the work righ now​


Jawaban:

you are doing the work righ now

Penjelasan:

semoga membantu


2. Reihan : What ... (a)... you do in the evening?​


The Answer:

Reihan : What do you do in the evening?

Explanation

Pola kalimat yang digunakan pada soal merupakan Simple Present Tense; digunakan untuk menyatakan fakta, kebenaran umum, kebiasaan, dan aksi yang dilakukan pada saat ini.

_

Kalimat berpola Simple Present Tense dapat terbagi menjadi 2, yaitu:

Kalimat Nominal - untuk menyatakan pelengkap subjek.Kalimat Verba - untuk menyatakan aksi yang dilakukan oleh subjek atau pernyataan terhadap subjek.

_

Kalimat nominal berpola Simple Present Tense adalah sebagai berikut.

(+) Subject + is/am/are + Complement

(?) Is/Am/Are + Subject + Complement?

Contoh kalimat:

She is beautifulHe is handsomeI am gorgeousYou are fabulousWe are adorableThey are stunningIs she beautiful?Is he handsome?Am I gorgeous?Are you fabulous?Are we adorable?Are they stunning?

-

Sementara itu, kalimat verba berpola Simple Present Tense adalah sebagai berikut.

(+) Subject + Verb₁/Verb s

(-) Do/Does + Subject + Verb₁

Contoh kalimat:

I love youYou do your homeworkShe hates itHe loves herWe want itThey understand itDo I love you?Do you do your homework?Does she hate it?Does he love her?Do we want it?Do they understand it?

_

Read More

1) Bagaimana cara membuat kalimat pertanyaan Simple Present Tense?

brainly.co.id/tugas/25480135

2) Bagaimana penggunaan Simple Present Tense dalam kalimat?

brainly.co.id/tugas/24822604

KeywordsKalimat nominalKalimat verbaSimple Present Tense

-

Solution Details

[tex]\bold {Subject\::}[/tex] English

[tex]\bold {Level\::}[/tex] Intermediate

[tex]\bold {Chapter\::}[/tex] Simple Present Tense

[tex]\bold {Code\::}[/tex] 5


3. 6. Do you read the book in the evening?


Jawaban:

no

Penjelasan:

semoga manfaat buat kamu


4. What time(you rather/finish)work in the evening


What time you rather work in the evening


5. Complete the dialogA: Should I work this evening?B: You.... work this evening. I can do thetask for you.A: Thank you so muchB: No problem...A mustn'tB.don't have toC.shouldn'tD) should​


Jawaban:

c. Shouldn't

Penjelasan:


6. A:Where Do You Work? B:I'm Work At The ........ A:What Do You Do? B:I Am A ........


Jawaban:

Pilots:

A: Where do you work?

B: I work at the Airport.

A: What do you do?

B: Im a pilot.

Flight Attendants:

A: Where do you work?

B: I work at the Airport.

A: What do you do?

B: Im a flight attendant.

Hope the answer is right


7. Do you work.....the evening?


The question above seems to focus on preposition. Preposition is the kind of words which go together generally in the adverb of place and time. The sentence above is one example with adverb of time 'the evening'.

Penjelasan:

As mentioned above, the preposition is the kind of words that normally complete phrases with adverb of time and place. There are at least three main prepositions which are frequently used in this context:

in onat

There is no clear formula of knowing which one to use in which phrases, one has to memorize it or use common sense to decide.

The answer for the gap above is

'Do you work in the evening?'

Here are the other examples:

See you on Saturday.They went there in January.Let's talk about it at home later.I mostly do exercise on weekends.She wakes up at 5 am.He was found unconscious in the cave.

Pelajari lebih lanjut:

Materi tentang preposition

https://brainly.co.id/tugas/26123652

https://brainly.co.id/tugas/18560573

Materi tentang penggunaan in, on, at

https://brainly.co.id/tugas/18613715

Detil jawaban:

Kelas: SMP

Mapel: English

Kategori: preposition

Kode: 7.5.3

#AyoBelajar


8. What_____(you/do) in the evening?


what do you do in the evening?what you in the evening?

9. what do you usually do in the evening? l usually:​


I usually help my mother sweep the floor

Jawaban:

I Do Dinner with my familydoing homeworkWatch TvAnd Sleep

10. what/you/do/in the evening


Jawaban:

apa / kamu / lakukan / di malam hari

Penjelasan:

jawaban salam terjemahan : kamu lakukanlah apa du malam hari

jawaban dalam bahasa Inggris : you do what in the evening

semoga bermanfaat membantu

maaf kalau salah

jadikan jawaban terbaik

follow akun aku ya

semangat belajar ya


11. It’s 4.00 o’clock in the evening. What do you do


Jawaban:

Penjelasan:

my job at 4 pm is to play


12. 19. Do you work...the evening? a. in b. at c. on d. or e. with


Jawaban:

b. at

Penjelasan:

maaf kalo salah

Jawaban :

a. in

NB : klo at utk menunjukkan waktu misal

i work at 7 am

semoga membantu...


13. Do you work ... The evening?


do you work (in) the evening?

–SEMOGA BERMANFAAT–


14. do you study the evening​


Jawaban:

yes

Penjelasan:

kurang kurang kerjaan


15. what/you/do/in the evening​


Answer:

What do you do in the evening?

salah soal anda.


16. What do you usually do in the evening ? What did you last night ?


in the evening i usually doing my home work
last night i usualy watching tv 

semoga membantu 
jangan lupa kasih yang terbaik 
GBU

i usually do in the evening is studying and i did in the last night is watching and sleeping

17. Do you work...the evening?a. inb. atc. ond. ore. with​


(a) in

➡ Do you work in the evening?

Pembahasan

Time preposition adalah kata preposisi penunjuk waktu yang digunakan dalam bahasa Inggris.

1. in

Digunakan saat menyebut kejadian dengan keterangan waktu berupa nama bulan, tahun, atau hari.

She usually goes to Bandung in March.The sun rises in the morning.I was born in 1998.

2. at

Digunakan saat menyebut kejadian dengan keterangan waktu yang spesifik.

She will attend the party at nine o' clock.Do you always sleep at midnight?

3. on

Digunakan saat menyebut kejadian dengan keterangan waktu berupa nama hari atau tanggal.

You need to buy the stuff on Saturday.I went to Maldives on 18 August 2000.

4. or

Dalam bahasa Indonesia adalah “atau.”

You can use either fork or spoon.What do you use for going to school car or bicycle?

5. with

Dalam bahasa Indonesia adalah “dengan.”

I usually come here with my friend.Should we come with you?

Jadi, preposisi waktu yang tepat adalah in (opsi A).

➡ Do you work in the evening?

_

:: semoga membantu ::

DETAILS⤵

Grade: 4

Subject: English

Chapter: Preposition

Categorization code: 4.5

Keywords: Time, preposition, in, on, at


18. What do you do? I am a..... Where do you work? I work in the


I am a Chef
I work in the RestaurantI am a mechaninc
I work in the workshop

19. What do you do in the evening​


Arti dari What do you do in the evening adalah Apa yang kamu lakukan di malam hari

Jawaban:

reading novels,watching movies and scroll tiktok

Penjelasan:

thanks


20. Susan,,,(do) her home work every evening


Jawaban:

Susan does her home work every evening


Kategori b_inggris