Hey There I Am Using Whatsapp

Hey There I Am Using Whatsapp

and "There are 5 write wo Sentences using "There i There is​

1. and "There are 5 write wo Sentences using "There i There is​


Penjelasan:

THERE IS:

1. OMG LOOK, THERE IS A CAT

2. HEY... EMMA LOOK THERE IS A HANDSOME BOY

THERE ARE

1.WOW THERE ARE BEAUTIFUL

2.THIS IS A CHOCOLATE.. AND THERE ARE MINE NOW

PASTI BENER KOK

JDI JGN RAGU² YA

Jawaban:

ndidgdvdjidbfbdkxkdkmdmdmdodkdmldodkdmdmdndnbfhx


2. Tuliskan 3 sentences using there ia Dan 3 sentences using using there are


Jawaban:

there is:

1.there is a big house near the park

2.there is a fallen tree in the road

3.there is someone sitting by the window

there are:

1.there are many balloons in the room

2.there are many birds flying over the road

3.there are any new novels in the bookstore


3. Reva : I am sorry I can not lend the bag for you. I am still . . . it.Dona : No problem.A. using B. am not using C. are using D. am still using ​


Jawaban:

A. using

Penjelasan:

karena termasuk simple present continous


4. am i sorry using i it am still​


Jawaban:

af too you la

Penjelasan:

Semoga sehat selalu


5. Using I WOULD LIKE TO and I AM GOING TO​


Jawaban:

-I would like to buy a new clothes

-I am going to Jakarta with my friends

Penjelasan:

I would like (Past/masa lampau)

I am going to (Present/masa kini/sekarang)

I am juga bisa disingkat dengan " I'm "

contoh: -I'm going to


6. i am.....i am using it​


Jawaban:

Saya sedang menggunakannya

Penjelasan:

i am... i am using it


7. artikan ke b Indonesiahey my name is cika i am like sing ​


Penjelasan:

Arti: Hai,namaku Cika. Aku suka bernyanyi.

halo nama saya cika saya suka bernyanyi


8. Kuis +50 poin [kexcvi]: Hey, Rodopass73 (+) (-) (?) Am I playing tennis right now?


Jawaban:

(+) I am playing tennis right now

(-) I am not playing tennis right now

(?) Am I playing tennis right now?

Penjelasan:

karena kalimat tersebut merupakan continious tense maka formula = S + tobe + Ving + O + adverb

continious tense adalah kalimat uang menjelaskan kegiatan yang sedang berlangsung/ dilakukan

terimakasih

semoga membantu

(+) I am playing tennis right now

(-) I am not playing tennis right now

(?) Am I playing tennis right now?

____________________________

Pembahasan

Simple present continuous tense adalah bentuk kata kerja yang digunakan untuk mengidentifikasikan kegiatan yang sedang berlangsung dan tidak tahu sampai kapan akan berhenti.

Pola simple present continuous tense adalah:

S + to be + V1 + ing + O + Adv

S = Subjectto beV1 = Verb 1 (kata kerja bentuk pertama, belum ada tambahan)ing = diberikan khusus untuk tenses ini.O = objectAdv = Adverb of time (keterangan waktu)

➡️ Contoh kalimat:

Positive → You are reading a book right now

Negative → You are not reading a book right now

Introgative Are you reading a book right now?

➡️ Cara membedakan kalimat positif, negatif dan introgatif:

Positif = Sesuai dengan pola, tanpa “not” dan tanpa tanda tanya (?).Negatif = Menggunakan kata “not” karena berarti tidak, tidak menggunakan tanda tanya (?).Introgatif = Menggunakan tanda tanya (?), tidak menggunakan “not”, dan to be selalu berada di depan kalimat.

➡️ To be

i (aku) = am

you (kamu), they (mereka, we (kita) = are

he (dia lk), she (dia pr), it (benda) = is

Details

Subjects: English

Grade: 5

Lesson: Tenses

Code: 5.5.3

Key word: Simple continuous tense, tenses, to be


9. Hey there I am using whatsapp means indonesia


hai, saya mengunakan whatsapp

maaf klo slah:)


10. Jika di tanya "hey long time no see" .jawabannya "hey there i miss you".bisa ngga?


Bisa , itu sama cuman beda dari kalimat transletenya bisa kok
tapi saya sarankan yang ini dek "Never seen you before"

11. zorro: hey how are you doing? tanjiro : i am doing ... (well)​


Jawaban:

i am doing good

Penjelasan:

gk tau sih tp maaf kalo slh


12. People break me before using me.what am i?


Jawaban:

Glowstick

Penjelasan:

because to use a glowstick, the glowstick must be broken first until it sounds like a broken glass before using it. But can also be shaken for some time.

#SorryIfNotCorrect


13. Hey there I'm using WhatsApp Artinya?


Penjelasan:

hei saya menggunakan WhatsApp


14. am- I -, - sorry-using-l-it-am-stillsoal ini sama kayak soal yang tadi ya​


I am sorry, I am still using it

Jawaban:

I am sorry, I am still using it.

Maaf jika salah.

Penjelasan:


15. combine there sentence using 'too' or 'enough' ! I am very busy , I can't attend your party


I am very busy too, I can't attend your party.

16. Andika : "Mau i borrow your pen?" Candra : "..... I am using it"


i'm sorry.no, you mau not,

17. Am - it - using - am - i - i - sorry ? Kalimat yang benar gimana


i am sorry, i am using it


18. Am-it-using-am-i-i-sory


i am sorry i am using iti am sorry i am using it...

19. Hey,what.......out there?


answer the question of
" is "

maaf kalau salah Hey, what are you doing out there?
artinya "Hei, apa yang sedang kamu lakukan di luar sana?"

maaf kalo salah

20. albert ......? siane i am still using it​


Jawaban:

enstein

albert enintein adalah fisikawan kelahiran Jerman yang mengembangkan teori relativitas

semoga membantu


Kategori b_inggris